Ser du möjligheten med krisen?!

Rubriken på inbjudan var slående, ”Ser du möjligheterna i krisen?” , det är tidningen CHEF som jag förövrigt tycker är en bra tidning som bjuder in till ”Stora Chefsdagen 2009”.

Här ger man Sveriges alla chefer möjligheten att få ta del av erfarenheter som andra chefer har. Då tar man fram några förebilder, ja just det förebilder, för det är ju det dom blir när dom är affischnamn, eller hur.

Dom chefer som gör ett bra jobb och har förstått sin roll lägger nu mycket tid åt att få hjulen att snurra med färre personer och andra förutsättningar än tidigare. Det innebär ett hårt arbete där jag måste styra och leda på ett sätt som både handlar om visionen av hur det kommer att bli, i kombination med direkt styrning. Orsaken till den direkta styrningen i sammanhanget handlar om att dom som nu inte blev varslade drog en lättandes suck, det var inte jag.

 Är då detta förebilder, ja möjligtvis Jan Eliasson, dom andra känns sådär. Vi borde kunna bättre då krisen hanteras på operativ nivå. Talarna och ämnena är (min kommentar efter tankstreck);

  • Annika Falkengren: Mina lärdomar från krisen. – jo då, bankdirektör med bonus på sin lyra….
  • Jan-Åke Jonsson: Den siste optimisten. – jobbar i vapenindustrin så att…..
  • Jan Eliasson: Vårt samvete i världen! – helt rätt kille men inte så operativ kanske…….
  • Angeles Bermudez-Svankvist: Hon har Sveriges svåraste jobb! – är högsta chef på AF och rekryterar sina vänner utanför AF´s system, och har i bästa fall fått igång sitt coachprogram för arbetslösa i oktober.
  • Olof Faxander, vd SSAB: Industri-Sveriges nya stjärna! – jobbar ganska ”molnfritt” i den ekonomi som vi om 5-10 år inte kommer att ha i Sverige i den form som den är nu.

Nej,  jag är inte bitter för att jag är konsult och chef, och inte fick tala på ”Stora chefsdagen 2009” , utan mer förundrad över anslaget.

Men det kanske inte är jag som är målgruppen, eller så har det hänt något 1 oktober som du och jag inte vet, men dom som går upp i talarstolen vet? Vill du läsa andra friska tankar kring detta ämne gå in på Liselotte blogg, hon har oxå en åsikt om detta!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s