Sangria 2.0

För att stilla min ”nu är semestern slut ångest” så hoppar jag in och jobbar idag. Mest för att få lite koll och veta att jag kan vara ledig någon vecka till!

Vi valde att direkt efter sista arbetsdag åka till Spanien på semester, en bra lösning för att bryta av jobbet direkt. Södra spanien med Andalusien är den ”fattigaste/rikaste” delen av Spanien. Landet var fram till den konjunktur vi nu har ett av det snabbast växande industriländerna i eu.

Man ser det främst på att deras vägnät utvecklats enormt. Det som man slås av är dock när man läser lokalpress ligger lite efter i affärsmoral och syn på pressfrihet etc. Det står en hel del om byggkorruption och andra typer av maktmissbruk som vi inte är vana vid här. Borgmästaren i vår lilla stad   har ett straff att vänta, han valde att stänga av strömmen till den lokala tv stationen då han inte tyckte att det som sändes var rätt, och detta inom EU 2009?

Bortsett från detta kan man väl säga att semestern där mest bestod av bad och shopping och gott spanskt vin och läsande av böcker. Dom böcker som passerat var ”Alias Monster” – en bok om en av USA´s största kvinnliga massmördare inte så upplyftande läsning men speglar kanske hur illa det kan gå för barn som inte har förebilder. En annan bok som du som tillbringar eller tillbringat semestern i skärgården måste läsa är ”Människohamn” av John Ajvide Lindquist. Avslutningsvis läste jag oxå Lemmy i Motörheads bok, borde nog läst den på engelska då översättningen gör den lite platt och tråkig. Utgår då från de språk som han använder och när boken är skriven i talspråk.

Ja just det vadå, Sangria 2.0? Vi har inte varit i spanien på kanske 8 år och utvecklingen går framåt även på detta område. Det man idag dricker är ”Tinto de Verano” dvs fritt översatt sommaren/vårens vin. Enklaste formen är blanda billigt rödvin med is och citronfanta. Vill dock rekommendera leverantören ”don simon” som säljer produkten i 1 1/2 liters PET flaska i närmaste supermercado, tillsätt bara is och citronskiva.

PS. Ja, det blev nog mer än ett glas, så jag la upp två bilder ;-).

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s