Jag vann!

Att det råder en positiv tävlan på kontoret och mellan våra kontor i Sthlm och Lkp just nu råder det inget tvivel om. Tävling omfattar allt från att det fanns färskt kaffe i termosen, när jag skulle hämta kaffe hela vägen till att kunden som jag haft dialog med under lång tid (2 år), nu ber om en offert. Ett annat tävlingsmoment handlar om att få äta så många karameller i veckan som möjligt. Du som jobbat med försäljning vet att man ibland försöker skapa säljtävlingar för att öka resultatet. Några av mina kollegor har ställt fram en burk riktigt goda karameller, i den stund man får en bekräftad order så tar man som man säger;

– En ”karra”.

mongara_2007-01-17_101

Många tror på tur när det gäller kontakter med kund och marknad, dvs om jag är på rätt plats med rätt erbjudande vid rätt tid så vinner jag. Även om man kan säja att bra säljare har tur, så handlar det om att bygga och bibehålla relation.

Vi har under senaste dagarna fått återkoppling från minst fem tidigare kundkontakter där man nu vill att vi skall titta på hur vi kan stödja dom i deras affärs och verksamhetsutveckling. Det som är det bästa av allt är att det är roliga frågor i spännande brancher. Nu pågår mässförberedelserna som mest. Vi satsar nu på att förstärka vår etablering i östergötland, ja du kanske vet att vi har ett kontor där sedan i april i år.

Mässan som vi deltar på är ingen branchmässa utan en regional mässa som heter Östgötaforum . För oss handlar det kanske inte bara om vilka besökare som kommer till mässan även om det är viktigt. För oss handlar det lika mycket om vilka andra utställare som finns i lokalen. En relation som över tid kan leda till något roligt och spännande.

Visst har vi en  ny konjunktur nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s