Feedback, vässar din egen idé

I vårt land bedrivs en stor del av utveckling av idéer i lönndom. Dvs vi är så rädda för att någon annan skall sno vår idé så vi vågar inte att bolla den öppet. Carl Gustav Jung, som är pappa till och den som skapat förutsättningen för att vi konsulter skall kunna sprida läran om att det finns stereotyp beteenden (ni vet när vi kallar varandra, ugglor, giraffer, sankt bernards hundar, lejon eller fyra färger) har oxå prata om något han väljer att kalla ”det kollektivt omedvetna”.

När jag gör min tolkning av detta drar jag slutsatsen om att vi inte är speciellt ensamma eller unika om en ide eller tanke.

20040123123551

Å andra sidan sade Einstein att man kan defeniera framgång i en formell, A = X + Y + Z. A står för framgång, X står för arbete samt Y för glädje och Z för din förmåga att hålla tyst.

Jag skulle inte vilja hålla med Einstein om hans teori kring framgång, utan kanske ändra Z från att hålla tyst till att söka feedback. Okej vad ligger tricket, jo i den stund du säger din idé till någon annan så har du redan tänkt den ett steg till. Slutsatsen är således, har du idéer och tankar bolla dom med någon så utvecklar du din tanke.

Mina tre slutsatser är;

  • Du är inte unik pga att din idé är skapad ur ett antal förutsättningar som finns i din omvärld och då finns dessa förutsättningar någon annanstans vid samma tidpunkt.
  • Den andra slutsatsen är att en god idé växer om du delar den med någon!
  • Min tredje och avslutande slutsats är, den som är snabbast vinner!

En kommentar Lägg till

  1. charlotte skriver:

    Tiga är guld så någon. Det är skitsnack. Delar man så blir det större, det är med affärer som med kärlek. Snabbast vinner men det går fortare om man inte testar alla misstag själv. Feedback och kritik driver en framåt. -Det borde finnas en särskild plats i helvetet för företagare som inte hjälper varandra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s