Hur blir jag rik?

Rik på vad? Finns det något samband mellan egenskaper och förutsättningar i  ett gott ledarskap och att bli rik, jag tror det. Tidningen Forbes med Jounalisten Shaun Rein har gjort en studie kring vad som utmärker människor som är extremt rika, inte dock att förväxla med lyckliga eller framgångsrika på annat sät,t bara extremt rika. Dom är faktiskt precis som du och jag, oroliga över sina barn, funderar över vad som skrivs i tidningar och vad som visas på TV. Kort och gott ganska vanliga.

Man har kommit dock kommit fram till tre saker;

  • De är aldrig är rädda för att misslyckas, Om man misslyckas – och det visar sig alla har gjort  – gäller det att borsta av sig, lära sig från sina misstag och sedan köra på igen.
  • De ser kreativt på utmaningar från olika vinklar för att hitta nya intäktskällor. Det gäller att tänka kritiskt när man analyserar problem, och inte vara rädd att testa nya idéer.
  • Att ha en bra partner vid sin sida i privatlivet. Det är viktigt att man har en bra partner vid sin sida som stöd, som tror på dig i din kamp för framgång.

 

Inte så mycket som skiljer i egenskaperna eller förutsättningarna mellan att utöva ett gott ledarskap och att bli rik. Men som Albert Einstein lär ha sagt,

”Sträva inte efter att bli en framgångsrik människa utan sträva efter  att bli en värdefull människa.”

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s