Talang i affärslivet

on

Denna veckan har jag faktiskt känt mig som en talang, många av dom saker jag försökt realisera den senaste tiden har blivit verklighet! Mitt i detta är min kalender, mobil och mail, en soptipp i utkanten av Mexico City ;-). Dvs en stor matta av olika grejer! Fast inte bara en massa sopor och skräp utan högar med bra saker.

Min egen tro upplevelse  av att vara en talang avslutas brutalt denna vecka, genom att kanske inte helt uppfylla någon av nedanstående kriterier som förövrigt är uppsatta av Veckans Affärer i samarbete med Accenture.

 Jag har här tagit dessa kriterier och gjort min egen upplevelse av dessa just nu;

 Kunskap: Det börjar med att personen har en naturlig lätthet, en talang, att prestera på ett särskilt kunskapsområde. – ”Jag har idag suttit och gissat på hur man skall uppdatera en del av vår egen intern sharepoint och det var inte med lätthet. ”

Erfarenhet: Specialistkunskapen växer genom erfarenheter där talangen konsekvent demonstrerar förmågan att prestera på hög nivå över förväntningarna. ”- Min erfarenhet säger mig att jag bör bekräfta dom bokningar kring möte som ligger långt fram i kalendern, så slipper man åka så långt till ett möte som man själv bokat av för flera veckor sedan ??? Ja, den kan ju kopplas till kunskap om hur outlook fungerar eller inte”

Drivkraft: Potentialen och viljan att ta nästa steg är avgörande för att fortsätta prestera, vilket förutsätter en stark drivkraft hos talangen. ”- Inget nytt, bara avsluta det som påbörjats, Inget nytt, bara avsluta det som påbörjats. Ett stulet mantra som en av mina kunder fick av sina kollegor på en för henne tidigare arbetsplats. ” Ja just det, mötet i morse var något nytt, hmmm kanske skall lägga det lite längre bort, eller inte.”

Trendkänslighet: En talang behöver stöd och hjälp från omgivningen för att kapitalisera på sin förmåga. Känslan för att se och utnyttja chanser när de kommer är därför kritisk för den som ska utveckla sin talang. ”JO, ta en chans när den kommer, eller mantrat ”Inget nytt, bara avsluta det som påbörjats

Personlighet: Stödet från omgivningen finns inte där från början. Det krävs en medryckande personlighet för att rätt chanser ska öppnas för talangen. ”Idag har jag nog inte fått min omgivning att skratta, främst då jag vid nägra tillfällen tvingat ta till kraftspråk för att få saker att hända.”

Nej nej, du som känner mig lite vet att jag är varken en bitter eller negativ kille? Ja, det är en ny vecka nästa vecka, då man kan få möjlighet att utveckla mina talanger.

PS. Orsaken till att jag skriver detta inlägg är just att de inlägg som återkommande varit det mest besökta inlägget just är, ”Vad är en talang i affärslivet”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s