En bra start

Kommer in på konferenshotellet, fantastisk utsikt över viken från rummet där jag står. funderar på vad arkitekten tänkte på när ha gjorde ett jättefönster på toaletten, som gör att om jag ligger i sängen så ser jag vad som händer på toa? Är då glad för att jag inte delar rum med någon ;-). 

Öppnar altanfönstret. Hör sorlet från dom andra balkongerna. Några balkonger bort står dom, lätt överviktiga, lite rödmosiga efter bastun, iklädda endast handuk, någon har självklart tagit skärpet från badrocken och knutit det runt pannan. Ja dom är säljare och har avslutat den första dagen på sin tvådagarskickoff.

Senare under kvällen ser jag dom uppklädda i ljusblå eller rosa skjorta och blå kavaj, sittande i hotellrestaurangen ätandes 3 rätter middag. Ännu senare stående på trappan firande med en cigarr i handen. Ja, det går bra nu!

Ja, dom är säljare! Kanske ett av dom mest kritiserade yrken som finns samtidigt som dom utgör motorn i många verksamheter.

Idag har jag träffat dom, trötta men vilken vilja energi och kraft att nå resultat. Vi spelar upp ett senario där hela deras affär förändras och möjligheten att lyckas inte är lika självklar. Efter några timmars arbete med senariot har dom inte tappat kraften utan är helt beredda på att ta matchen när den kommer.

Att låta sig själv eller sina medarbetare tänka tanken kring en negativ händelseutveckling kan vara  skrämmande men främst stimulerade och kan peka på vilka styrkor och brister vi har idag. Men sist men inte minst ge dig ett underlag för förändring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s