Det är i nöden vännen prövas

Rubriken är ett gammalt ordspråk. När saker och ting mellan kund och leverantör fungerar är det gott att vara leveratör. Det är när saker inte fungerar som partnerskapet sätt på prov. För det är ju partner man vill vara med sin kund, eller hur?

 Ofta handlar det om att man över tid börjar ta relationen för självklar. Oavsett bransch så är det ofta de kunder som man levererar mest till för som får minst uppmärksamhet.

Det finns bara ett sätt att hantera detta. Att ha en löpande dialog med kund om vad du gör och vad som händer i den löpande leveransen. Utmaningen är att bygga in denna logik i sina leverens processer. Svårast är det ofta för dom leverantörer som har ett högt säljfokus. Om du tittar på bilden ovan, så hittar du det engelska ordet för möjlighet, just det, det är nu man får möjligheten att stärka partnerskapet.

Det handlar om hur vi kommunicerar med kund, vad, hur och när, men framförallt ofta!

En kommentar Lägg till

  1. Kristina skriver:

    Så sant. De relationer vi slarvar mest med är de som är viktigast för oss. Det gäller att stanna upp och reflektera. En annan klok person har sagt ”Man hinner bara vårda 7 relationer åt gången – för att de ska växa och må bra”. Kanske stämmer även det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s