En god start

Kommer in på konferenshotellet, fantastisk utsikt över viken från rummet där jag står. Öppnar altanfönstret. Hör sorlet från dom andra balkongerna. Några balkonger bort står dom, lått överviktiga, lite rödmosiga efter bastun, iklädda endast handuk, någon har självklart tagit skärpet från badrocken och knutit det runt pannan. Ja dom är säljare och har avslutat den första dagen på sin tvådagarskickoff.

Senare under kvällen ser jag dom uppklädda i ljusblå eller rosa skjorta och blå kavaj, sittande i hotellrestaurangen ätandes 3 rätter middag. Ännu senare stående på trappan firande med en cigarr i handen. Ja, det går bra nu!

Ja, dom är säljare! Kanske ett av dom mest kritiserade yrken som finns samtidigt som dom utgör motorn i många verksamheter.

Dagen därpå  får jag träffa dom, trötta men vilken vilja energi och kraft att nå resultat. Vi spelar upp ett senario där hela deras affär förändras och möjligheten att lyckas inte är lika självklar. Efter några timmars arbete med senariot har dom inte tappat kraften utan är helt beredda på att ta matchen när den kommer IRL (in real life).

Att låta sig själv eller sina medarbetare tänka tanken kring en negativ händelseutveckling kan vara  skrämmande men främst stimulerade och kan peka på vilka styrkor och brister vi har idag. Men sist men inte minst ge dig ett underlag för förändring.

PS. såg förresten en otroligt rolig lösning på hur man skapar direkt kunddialog på sin egen och Internets alla sidor med stöd av en chatt. Kolla in www.abatopia.se om du vill se hur den fungerar.

4 kommentarer Lägg till

 1. Henrik Sköld skriver:

  Många säljare av det klassiska snittet har ett driv som fascinerar mig. Ett jävlar-anamma som är svårslaget.

  Apropå abatopia: ”Vår live-chat är för tillfället otillgänglig”

  1. Michael Bingmert skriver:

   Henrik,

   Tack för att du sätter fingret på ett dumt uttryck. Det är inte chatten som var otillgänlig – det var operatören. Jag ska ändra texten till något lämpligare.

   Mvh,
   Michael Bingmert

   1. Henrik Sköld skriver:

    Michael,

    Såg bättre ut nu! Verkar vara en spännande verksamhet du har! Du har din bakgrund i BBS alltså? Det förklarar Page SysOp funktionen!

    Mvh Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s