Vi kompenserar oss själva

Ibland kan man som pappa uppleva att man inte riktigt når fram;

Det finns en del forskare som påstår att vi som människor sätter vårt eget värde?  Vad dom menar med det är att vi också kompenserar oss själva om vi inte känner att vi är rätt värderade.  Resultatet av detta innebär att vi kanske stjäl från vår arbetsgivare.

Den vanligaste typen av stöld tror inte jag är kaffe, toapapper eller pennor. Den vanligaste typen av stöld är nog tid. Dvs tid som jag lägger på andra saker än det som min chef eller arbetsgivare tycker att jag borde göra.  

Ett annat fenomen som fick förstasidan på affärsliv.com var denna artikel. Tragiskt nog så kan jag tycka att det finns ett visst samband mellan värderingar och vad man då kan göra på jobbet?

Vad gör man då åt detta?

Svaret tror jag ligger i att skapa engagemang kring de man gör i företaget och verksamheten.  För mig handlar det om att jag ur ett ledningsperspektiv måste tycka att det är viktigt och själv tro på att man kan skapa detta. Om du vill titta på hur jag och mina arbetskamrater gör detta just nu så skall du kolla in detta nyhetsbrev 😉  

PS. För dig som inte läste tidningen metro i morse här är en ny idé för konferens genomförande, lite spännande faktiskt, som en motvikt till allt målstyrda arbete som vi försöker skapa.

2 kommentarer Lägg till

  1. Mattias Jansson skriver:

    Kanske kan en förväntan på värde påverka?

    1. Anders Lindh skriver:

      Absolut, tror faktiskt att det handlar mycket om detta. Problemet uppstår då vi i olika brancher sätter olika värde på samma jobb. Det är en stor chefsutmaning att hantera detta, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s