Vad är sanning?

Förra veckan var det drottningens pappa som svensk press uppmärksammade. Idag i webb tidningen dagens PS visar man upp Ingvar Kamprad som den stora skatteboven. För övrigt så gjorde uppdrag granskning detta för flera veckor sedan?

Att vi i många fall fattar felaktiga beslut i en ledande befattning är inget nytt. Att på toppen av detta inte fundera på vilken risk man begår som person eller företag har också hänt.

 

Killen på bilden heter Villard han har oxå planerat lite, man kan ju kanske fråga sig vem som gjort mest för Sverige? Det första man få lära sig i mediaträning är att alltid säga sanningen. Frågan är bara vad som är sanning. Att Kamprad i denna fråga har skatteplanerat står säkert bortom alla tvivel. Men det där med sanning finns ju tyvärr alltid i betraktarens ögon.

Hur som helst så i mina ögon är Ingvar en kille som gjort mer för sverige än många andra, och detta oavsett den ”upptäckta skatteplaneringen”. Lägg då till att man ”följt gällade lagstiftning”, eller…… Men det handlar väl trots allt om vilken moralisk och etisk kompass man styr med?

Kolla även min kollega Henriks tankar  på hans blogg kring detta ämne.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s