Bloggosfären – förändringsplattform, eller inte?

Hade en fantastiskt trevlig lunch igår med en tidigare deltagare på en av dom utbildningar jag gjort under senaste året. Han har idag bytt jobb men jobbar fortfarande i branschen av media. Efter att passerat lite diskussioner kring ledarskap landade diskussionen kring vad som händer i media sverige.

En slutsats var att dom som kan sammanställa aktuella nyheter på ett bra sätt vinner, ett aktuellt exempel är ju Newsmill. Webb tidningarna har redan tagit mark och kan via pressombudsmannen få möjlighet till granskning. Så här i efterhand så har jag funderat lite kring vad som händer när nu dom flesta kan kasta sig in och bli både ”bloggare och författare”. Såg föresten en artikel i metro som pratade om ”multikompetenser”, dvs att man jobbar med olika saker. Det finns dock någon som sagt att man kan kalla sig författare när man skrivit 2-3 böcker? Bloggare är man så snart man har en inloggning.

Hemingway skrev boken som alla killar ville skriva. Det gav inspiration till andra författare. Det ser ju så nonchalant och enkelt ut? Men det  är trots allt bara en handfull författare i Sverige som tjänat brutalt med pengar på sitt författarskap, och fått genomslag. Med en bra bloggplattform blir det så enkelt, eller inte……

Jag tror också att nästa steg i bloggvärlden för oss trygghetsknarkande svenskar är att vi behöver få någon form av kvalitéstämpel att luta oss på i vårt läsande av bloggar. En annan trend inom kort är att det kommer att finnas kluster av bloggare som driver opinion kring särfrågor och särintressen.

Den framtida demokratin och debatten är som en årsstämma i en bostadsrättsförening? Risken med detta är att man då tappar helheten, den helhet som krävs för att få effekt om vi skall bli det Sverige vi vill vara 2020?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s