Mångfald handlar om vad vi gör, inte vad vi säger

on

För min son är just nu inte mångfald en fråga, han hejar ivrigt på dom fallande opinionssiffrorna för SD när han tittar på nyheterna. Samtidigt kommer en undersökning gjord av Novus på uppdrag av Ledarna, cit.;

En majoritet av alla chefer har ansvar för diskrimineringsfrågor på sin arbetsplats, men knappt hälften upplever att de har arbetsgivarens fulla stöd. Det visar en ny undersökning som chefsorganisationen Ledarna gjort tillsammans med Novus Opinion bland 1 282 chefer.

Vänta nu, 50% har inte stöd för mångfaldsarbete?

Har man som chef eller ledare inte möjlighet att när som helst rekrytera någon av ”annan” etnisk bakgrund? Har man som chef eller ledare inte möjlighet att köpa in olika produkter och tjänster från någon med ”annan” ålder eller sexuell läggning? Har man inte som chef eller ledare möjlighet att när som helst rekrytera någon med ”annan” åsikt som sig själv, ja för att stödja mångfalden alltså.

Det är bara att göra…eller är det mod som saknas?

En annan fundering är om det inte är så att man som medarbetare har ett ansvar att verka för mångfald sitt medarbetarskap?  

Vi kan dock hoppas på att den stundande generationsväxlingen och kompetens och arbetskraftsbristen kommer att tvinga företag och organisationer till mångfald. Ledarna tror precis som jag på kompetensutveckling som underlag för utveckling. Vi tror dock inte bara på att fånga begrepp och skapa planer. Jag tror på upplevelse och att själv göra. Om du är nyfiken kan du kolla på Bafabafa, som verktyg.

Vill dock inte få motfrågan kring hur många tjejer vi har i min bransch eller vår egen verksamhet, men vi pratar inte bara om det!

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s