Entreprenören och kvasten

I debatten om kraften bland entreprenörer så finns det bara en gemensam nämnare. Oavsett vilken typ av entreprenör det är behöver alla en kvast.  Vad är då en ”Kvast”. Det är han eller hon som städar och säkerställer rätt idéer blir realiserade. Det handlar ju trots allt om att få resultat i innovationen eller visionen.

Ur ett organisatoriskt perspektiv så kan man se det som olika roller i en verksamhet. Min kollega Tord beskrev detta så väl i en tidigare artikel.

Den stora utmaningen är kanske att låta innovationer i verksamheten vandra i ett ”Zäta” och inte ramla runt på annat vis?

Vi har tyvärr kan jag väl säga en övervikt av olika typer av entreprenörer i vår familj. För några år sedan gjorde vi ett experiment kring dom hushållsnära tjänsterna hemma. Vi valde också att skjuta ut detta i ett nyhetsbrev , under rubriken ”Rapport från en skurhink”.

Det roligaste var väl trots allt vid nya kundkontakter så fick jag kommentaren – Ja just det, det är du med skurhinken? En bra och given öppning för ett samtal.

Tillbaka till experimentet och utvärderingen av hushållsnära tjänster. I min värld fungerar i stort sett lika dant som för fyra år sedan, med den skillnaden att jag har en tonårsdotter som är en fanatisk ordningsmänniska som hittat en fantastisk intern marknad för hushållsnära tjänster.

Har du några entreprenörer och kvastar runt dig hemma eller  på ditt jobb?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s