Ordning och reda, vad sägs om det

8 av 10 chefer oroar sig för att lågkonjukturen lurar runt hörnet, säger tidningen CHEF i  sin webbtidning.  Det man ger uttryck för i artikeln handlar om att att man som företag kan dra nytta av lågkonjunkturen.  Jo då, det är säkert sant i termer av, att kanske släppa produkter när konkurrenten inte har råd, eller att öka marknadsföringen, då andra inte har råd och köpa annonsering billigare. Eller att jobba hårdare med dom produkter och tjänster som är lönsamma.

Men den stora utmaningen tror jag handlar om att ha sina planer klara och att hela tiden planera för det som vi inte tror kommer att hända. Det förutspår även Gartner att det är det man skall göra i framtiden.

Om man tittar på dom som skall hjälpa företag att träna inför framtid oavsett om den är positiv eller negativ, så brukar dom utrycka sig på följande vis;

Affärssimulering kallas ofta för företagsspel. Det är dock inget spel eftersom slumpen inte har någon inverkan. All information som behövs finns tillgänglig och det är bara deltagarnas egna beslut som styr utvecklingen.

Nja, alla ”spel” eller simuleringar arbetar efter traditionella former för hur vi utvecklar en affärsverksamhet, man använder dom vedertagna modellerna för affärsutveckling. För mig blir det spännade att imorgon ta del av vad Cordial tillsammans med tidningen Affärsvärlden kan bidra med i att utveckla oss och innovationskraften i Sverige.

Jag återkommer inom kort med lite tankar kring detta? Men tills vidare tror jag på ordning och reda, samt förmågan att alltid överträffa kunden förväntningar, och då självklart kryddat med mod och kraft.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s