Att utveckla kundens affär, är allt!

on

Kundens kund som jobbar som servicetekniker säger; Jaha, då gör vi förändringen med stöd av en ”halvrolig säljgubbe, som dig”.

Bakom detta tänker jag,

Oberoende av branch står alla inför utmaningen att utveckla sin affär, ni är inte ensamma. Det kan handla om allt från att erbjuda sin kund kringtjänster till att helt eller delvis titta på sin affärslogik.

Nokian Däck, ni vet dom som gör världens eller kanske Sveriges mest kända vinterdäck, Hakkapelitta gör just nu en spännade sak tillsammans med oss och sina kunder. Deras kunder är i detta fall distibutörer av deras produkter dvs, däck.  Några av oss vet att ska man skapa lojalitet med sina kunder så finns det en sak som är mer kraftfull än annat;

Man lär sina kunder hur dina produkter fungerar, och kanske till och hur man säljer eller köper dina produkter.

Vi går nu från att prata om produkten som en produkt som av många både osexig och dyr produkt. Till att utgöra en miljöanpassad säkerhetsprodukt som ger lägre bränslekostnader, kortare bromssträcka och bättre våtgrepp och komfort.

Nej, jag jobbar inte med däckförsäljning men en sak är ju klar. Det handlar om att visa omtanke om sin kund.

Efter vår workshop säger serviceteknikern;

Våra mål känns inte omöjliga att nå, det känns ju inte så svårt om man bara med lyhördhet  anpassar vad och hur man pratar med sin kund!

PS. På tal om Hakkapelitta, jag har inom kort en avgjutning av ett sådant däck hängande på väggen hemma 😉 Den är gjord av konstnären Frank Olsson, kolla gärna in hans hoj, i like!

 

En kommentar Lägg till

  1. Ja kan bara hålla med Anders så sant så sant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s