Inåt, utåt och framåt

on

Informationchefen springer åt sitt håll och funderar på vilken kommunikationsbyrå som kan backa honom., HR-avdelningen springer åt annat håll och funderar på vad det betyder och skickar folk på utbildning. Försäljningschefen jagar sina säljare i annan riktning och marknadschefen kör kampanjer som säljarna undrar vad dom skall med dom till. Kundtjänstchefen undrar varför det ringer så mycket just nu, och medarbetarna känner inte igen sig i vilka mål som gäller.

Allt vi vill är ju att det skall bli bra, eller rättare sagt skapa tillväxt med utgångspunkt i långsiktigt och hållbart.

Det ser nog inte ut på detta sätt överallt men det händer, och man kan fundera på vad man skall göra åt det?

Jag tror att det handlar om att få samspel. Samspel mellan olika delar i en verksamhet. Allt från känslan hos en medarbetare till din affärsmodell.

Affärsmodeller innehåller ju så många delar, Processer, kompetens, strukturer, erbjudande, kunder, kanaler, relationer, kostnader, vinst och sist men inte minst intäkter. För att inte tala om medarbetare, dom innehåller ju också en massa delar, Personliga mål, erfarenheter, attityder, förväntningar,  kompetens, intressen och annat.

Mycket av de vi gör på jobbet handlar om förtroende, både innåt, utåt och framåt, kolla tankarna som The Brand-man har på sin blogg. Min tanke kring detta är kanske att skapa ett  lager på allt detta. Lagret heter kommunikation, men då inte bara i en riktning.

Utmaningen är alltså samordning av kommunikation, till vem, när  och hur?

Kort sagt inåt, utåt och framåt!

PS. Måste väl också berätta att vi på jobbet inom kort kommer att åka runt i Sverige och prata om detta, kul tycker jag! För det finns ju så mycket att göra eller hur?  Kolla denna länk!

3 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s