Hockey, ledarskap och medarbetarskap

Jag funderar mycket på detdär med förebild och vad det är för något. Lämnar sonen efter läkarbesök vid fotbollsplan.  Jag ser läraren mitt på planen. Direkt när han ser sonen så vinkar han och ropar honom till sig. Bra där, rätt att uppmärksamma en trött och uttråkad tonåring.

Det är ett sätt att visa gott ledarskap, att uppmärksamma varandra, och man behöver inte vara chef eller ledare för att göra det?

Satt och tittade på årets Vm-final i hockey, ja det var nog rätt lag som vann. Dock ingick inte årets förebild i det vinnande laget utan i det Slovakiska laget.

Han gör tre saker rätt;

Han går först och visar hur man gör i en svår situation.

Vid prisutdelningen  tar han på sig en slovakisk tröja bak och fram, så på magen stog det ”DEMITRA 38”. 38 var det nummer Pavol Demitra hade när han spelade. Pavlovs karriär tog slut i Lokomotiv Jaroslavl den 7e september 2011 i en flygplanskrasch, samma krasch som tod Stefan Liv ifrån oss..

Zdeno Chara tog på Demitras tröja bak och fram, åkter till mitten och peka upp mot himlen för att hedra Demitras minne.

Nej, nu räckte inte detta för en seger denna gång men han valde iaf att visa hur man är förebild. Man behöver inte heller vara lagkapten för att agera förebild.

En kommentar Lägg till

  1. matswallen skriver:

    Så rät, så rätt. Är det inte så att vi oftast inte ser de ”osynliga” förebilderna? De som finns mitt i verksamheten och, precis som i din text, visar med gärning hur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s