Respekt, sa Erik Hamrén

on

Jo, han är chef och ledare för en hög med högmotiverade medarbetare. Hur svårt kan det va? Nja, bara för att man har motiverade medarbetare behöver man inte få ihop ett fungerande lag. Såhär kvällen före EM-debut så får han i en TV intervju, fråga om vad som är viktigast när man bygger ett lag.

Hans svar kommer utan tvekan;

Det viktigaste är att man visar respekt för varandra, därefter skall man självklart har roligt tillsammans.

Jag tror på Erik, men utmaningen kommer när man i arbetslivet möter medarbetare som just inte visar respekt för varandra, eller väljer att inte ha roligt tillsammans. I Eriks fall så löser han det genom att för varje match ta ut en start elva. Han har också ett annat utryck som han kallar ”glow” eller ”shine”. Där spelare visar upp energi och engagemang. Då räcker det alltså inte med att visa upp talang eller att vara förebild.

Funderar också på varför Zlatan vuxit under Eriks ledning. Kanske av samma skäl som hans tränare i  Barça fick följande beskrivning av Zlatan.

Hoppas att Eriks ledarskap visar sig i resultat imorgon kväll.

PS. Jag tippar inte för pengar men här får du ett säkert tips…Om du spelar på fotboll, skall du just nu följa mig på Twitter @anderslindh. Har hitills lyckas tippa fel vinnare i varje match. Otur i spel, tur i kärlek.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s