Working for a greater good

Mediaföretagen pratar om det just nu på en stor konferens (kolla taggen #cgforum), kooperativa företag pratar om det. Att försöka göra skillnad, och i många fall inte ”bara på låssas” utan på riktigt.

Ur munnen på relativt framgångsrika entreprenörer och chefer kan jag ibland höra att;

–           Det där med CSR och annan filantropi har inget med affärer att göra.

Jag tror att det är ett föråldrat sätt att se på sin affär eller sitt ledarskap för den delen. I den konkurrens som man har både som säljare av sina produkter på webben så väl som tjänster så måste man skapa mervärde och göra skillnad. Inte bara i sitt erbjudande och i sitt pris utan också i sin kommunikation.

Senaste exemplet var väl en artikel som kompis Charlotte (du vet hon med ByCharlotte) uppmärksammade mig på. Den handlade om hur man med stöd av  crowdfounding, gör om delar av sitt ägande av en verksamhet. Spännade och bra tanke, tyckte jag. Tror också att vi har en förändring i affärsklimat på ingående. Ett klimat som anpassas till dom medarbatare som är betydligt yngre än vad jag själv är.

Så vad kan det ställa för  krav på ledarskapet? Det man redan vet via undersökningar är i alla fall att de yngre medarbetarna;

”MÅSTE” GILLA VISIONER OCH VÄRDERINGAR

Varken position eller lön biter mer på den yngre medarbetaren, utan det skall vara ett jobb där man får chansen att ingå i ett arbetslag med ”rätt” värderingar.  Där man försöker åstadkomma något speciellt.

Dom yngre medarbetarna  är superindividualister, men där drivkraften bakom de självständiga insatserna inte handlar om egoism utan om att tillföra värde till ett större sammanhang. Å igentligen tror jag inte detta bara gäller för yngre medarbetare, tror det gäller för våra kunder oxå!

Så utmaningen och frågan kvarstår, hur gör vi med vårt ledarskap?

3 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s