24 timmars i entreprenörskap

Han börjar dagen med att läsa om konkursutförsäljningar på webben.

Kolla, här kan man köpa 150 par arbetshandskar, kan bli en bra affär det där.

Mellan att lämna på skolan och vara på plats i verksamheten på morgonen, säkerställer han också att transporten av dagen catering fungerar. Han leder sin verksamhet från bilen.  Han är vd för en restaurang, en bensinstation, ett hotell och toppar nu med en frisersalong. Telefonen ringer och han löser en fråga och ett problem direkt. När vi ändå passerar trottoarprataren (googla det om du inte vet vad det är;-)), så upptäcker han att texten är fel, vi hämtar ut en ny skylt på vägen, och föresten behöver vi en ny låskolv till toaletten. Tar det också på vägen.

Han funderar ständigt på om man kan hitta en ny affär. När vi pratar om effektivisering, börjar han räkna och han räknar på allt. Marginaler, antal anställda, timmar, lager och inköp.

Ja, han har säkert en släng av både adhd och damp, men framförallt är han entreprenör.

När vi pratar ledarskap och relationer har han självklart en modell för detta. Han kallar modellen ”hög och lågpulsare”. Efter att jag lyssnat på hans beskrivning kring detta  så står det klart han är en högpulsare. Om du undrar om han bidrar till samhällsutvecklingen i Töre, självklart.

På toppen av det som handlar om hans företagande så finns politiska uppdrag, tränaruppdrag i fotbollsklubben, samt självklart lite samarbete med den lokala syföreningen.

För några månader sedan fick vi/jag uppdraget att för intresseorganisationen Svensk bensinhandel genomföra en utbildningskonferens under temat socialamedia. Som en del i denna konferens hade vi självklart ett tävlingsmoment.

Priset var i detta forum givet, en dags konsulting kring sociala medier för vald bensinhandlare. Priset var jag själv, och vinnaren var Robert Lundbäck, Shellhandlare i Töre. Samtalet vi har handlar inte bara om sociala medier, handlar lika mycket om hur man driver småföretag. Han tittar på mig, garvar och säger;

Man kan inte ha tur hur länge som helst.

Jag tror inte på honom, i termer av att ha tur. Har man börjat sin företagarkarriär som resande skosäljare i Stockholm med 100% provision, så han har nog fått en bra skolning där. Sedan är det ju så att;

Ju mer man tränar, ju mer tur har man.

Cit Ingemar Stenmark.

Vill du ta del av vad en annan Robert tänker om entreprenörskap så kolla följande intervju som publicerades i söndags på Entreprenör 24.

Förebilden för entreprenörsskap för dagen, heter Robert.

4 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s