Tre vise män på kontoret

På kontoret har nu mängden piercing i öron och näsa och rakade huvuden ökat med sådär 100%. Vi har fått in ett antal 90-talister, som är ganska övertygade om sin egen förträfflighet. Hos oss finns dom nu i tre format.

Typ 1 – kort hår, näspiercing, hårdrocks hood och har redan kunder där han byggt webb baserade lösningar. Vill gärna tala om hur saker fungerar och vet bäst. Kan i vissa fall vara lite av besserwisser nej, det heter messersmith om han får säga det själv.

Typ 2 – mycket piercing i öron och näsa, längre hår. Stilen kan liknas lite vid en Kafka modell 2012. Tystlåten, och hoppar nästa till vid tilltal.

Typ 3 – Rakat huvud, rakryggad, ögon med intensiv blick, svarar korrekt på tilltal. Men bara på tilltal.

Där har vi dom, våra egna ”tre vise män”.

För några år sedan (2007) skrev man i DN en artikel som inledes med följande kommentar.”90-talisterna är med största sannolikhet de nya 40-talisterna – egoistiska, självgoda och oförskämda”, av signaturen Kivani i debattforumet Flashback på internet.

Vid en första anblick kan man kanske uppleva detta. I mitt fall är jag nog lite förbredd då vi i familjen har två barn som är just 90-talister.

På vårt kontor kallar vi dom tre vise männen, ”våra praktikanter” och dom kommer från ett IT-gymnasium och jobbar hos oss med att bygga http://www.kund.mongara.se/ (nej, dom är inte klara än). Platsen där våra kunder kan få ut mer av våra leveranser, i både utbildning och verksamhetsutveckling. Vi ger praktikanterna arbetslivs erfarenhet och som ersättning får vi en lösning som vi kan ha mot våra kunder.

För det handlar ju om det. Att skapa värde för sina kunder. Vi tror ju på att effekten av våra tjänster skapas före – under och efter det vi gjort vårt jobb.

PS. utgår från att bilden inte är stötande då figurerna har olika hudfärg? Skyll i så fall Allesi!

En kommentar Lägg till

  1. Charlie skriver:

    det heter messerschmitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s