Todolista med X och Y på en fredag

Funderar just nu på varför det står lite still på jobbet? Varför det inte händer något, jodå har väl tänkt den tanken förut.

Efter en påskvecka varvad av arbete och påskledigt så dyker nu den berömda todolistan för nästa vecka upp. Jaja, nu är det säkert inte riktigt sant. Listan fanns nog redan i början av veckan.

Hmm, känner du igen fenomenet. Veckan som gick och listan som till del kvarstod när veckan var slut.

Efter att påbörjat den sista arbetsdagen denna vecka med lite träning så kommer jag ihåg en modell kring att prioritera vad som skall göras. För det är väl ändå så att om man nu har en mängd saker som skall göras så bör dom ju prioriteras?

Utgångs punkten är ett diagram med  X och Y axel , där X = viktigt och Y = bråttom.  Så då är det väl bara att lyfta in sin lista i diagramet då?

Att dom som hamnar långt upp till höger är både viktiga och bråttom är ju givet. Men vad gör man med dom som hamnar längst ned till vänster och  varken är viktiga eller bråttom?

Antagligen skulle dom inte varit på listan från början eller så har dom legat och dött på listan?

Jag vet vad jag gör i dag och även nästa vecka, det gör i alla fall att jag kan fokusera på annat i helgen, så som trädgårdsarbete och barnbarn.

PS börjar med att gå på konsert på Bern i kväll, vill du se och lyssna så klickar du på youtube klippet med Gaslight Anthem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s