Har du skrivit en tweet, eller…

Sorgligt nog så sjunker antalet användare på twitter. Vi är idag kanske ca 450000 personer där. Självklart är det kanske så att det bara är 20-25% som bidrar aktivt.  Beror det på att formatet av 140 tecken inte räcker till, eller är det beroende på att vi inte snabbt förstår eller med enkelhet kan se bilder?

Dagens Soundtrack är självklart en kille som var sådär en tio år när denna inspelning gjordes.

Första gången jag var på twitter så kändes det faktiskt som att stå på en perrong när ett expresståg blåste förbi. Jag fattade ingenting. Har nu lite mer koll på läget.

I flödet dyker det i princip upp följande typer av kommentarer;

  • Skriftliga #selfies , i termer av vad jag gör just nu.
  • Dråpliga citat och reflektioner
  • Länkar till artiklar i media som man har reagerat på
  • Status på olika tjänster, och dialog mellan brukare och leverantörer

Å så självklart det som Aftonbladet väljer för att kalla ”Twitterstormar”. Vad är då skillnaden mellan FB, Instagram och twitter? Tittar man på FB, vågar jag påstå att de flesta kommentarer och rubriker är ungefär lika långa som på twitter. Om man tittar lite bakom twitter så dyker följande beskrivning av logon upp;

Twitter-fågeln skapades av tre uppsättningar överlappande cirklar, som påminner om det sätt som intressen, händelser och personer växelverkar med varandra på Twitter.

Säger på något vis vad man vill vara. Så okej då så, någon påstod att Twitter har användare i medelåldern, och är mer ”mainstream”. Då vet jag att jag är på rätt ställe eller inte?

Någon beskrev också skillnaden mellan FB och twitter där twitter fungerar som en brandslang. Dvs twitter skjuter ut saker med hög kraft och hastighet. I mitt förra inlägg skrev jag om att vi kanske är copycats och att vi kanske inte är så unika, och orsaken är att vi upplevera samma saker som alla andra. Så jag kommer att fortsätta att stå mitt i ”brandslangen”, där får jag mest intryck till att tänka i andra banor än dom jag redan har.

För dig som vill följa mig på twitter finns jag på @anderslindh , och självklart följer jag också dig.

PS.På tal om bilden ovan, så är det ju påsk snart. Å du citera gärna denna blogg, men ange isf källa, det gör jag alltid, om det går.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s