Dubbla kompetenser, är det så svårt att fatta?

on

För några år sedan svallade debatten högt kring att just anställningsbarhet och dubbla kompetenser hängde ihop. Den debatten är helt död idag, och förekommer i vissa fall bara i universitetsvärlden där man pratar dubbla examina. I den världen är det okej, men i affärsvärlden, tveksamt…

Jag möter ibland människor i mitt arbeta, som är i samma bransch som jag själv. Inte så ofta men iaf. Eftersom jag gärna vill utbyta erfarenheter med andra människor, så tvekar jag inte för att presentera mig själv och vad jag gör. Eftersom jag jobbat med försäljning och ledarskap i snart mer än 25 år så har jag inte svårt att på kort tid förklara vad jag gör och betraktar det då som en dubbel kompetens. I mer än 50% av fallen får jag en återkoppling som inte riktigt stämmer med vad jag sa? Alternativet till detta är en tveksam blick som säger att man inte tror på mig.

Soundtracket till denna blogg var inte så lätt att hitta, så jag valde denna låt

Tillbaka till min tanke. I början så trodde att jag var otydlig men har nu studerat detta lite närmare. Vad det handlar om är två saker.

  1. Folk behöver snabbt sätta in mig eller dig i ett fack, dvs lyssnar bara på första raden för att sedan vara nöjd med bilden.
  2. Lite jante; – Jaha han tror att han kan två saker, som specialist? Det kan man ju inte vara eller göra.

Inte ens Linkedin kan2014 hantera detta fullt ut, man svarar såhär på fråga, kring dubbla kompetenser;

Går det att slå samman kompetenser som visas dubbelt i min profil?

Senaste granskning: 2013-03-06

Rapportera fel i Svar

Det går tyvärr inte att slå samman kompetenser. Om en kompetens visas dubbelt i din profil föreslår vi något av följande alternativ:

Ta bort den kompetens med minst antal intyg. Tyvärr förvinner även intygen. Det går för närvarande inte att föra över intyg till den återstående kompetensen.

Behåll båda kompetenserna i din profil om du inte vill förlora några intyg.

Känner du igen dig? I mitt huvud så är de en fantastisk möjlighet att med denna förmåga skapa snabbare utveckling i företag och organisationer . Så du som rekryterar fråga om dubbel kompetens nästa gång du rekryterar.

Okej, jag måste anpassa mig till omvärlden, och göra den enklare. Väljer då att bara visa upp en sida, och hålla den andra sidan för mig själv?

PS. Forsätter enträget med att blogga på #blogg100 där vi skall blogga 100 inlägg på hundra dagar, och idag är det halvtid. . Citera gärna men ange källa, det gör jag alltid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s