Tänk fritt, hårt och ofta

Du som leder personal kanske just nu funderar på hur du kan skapa förutsättningar för motivation av dina medarbetare.  Dom flesta kanske haft en lika dålig sommar som du haft, å då tänker jag på vädret. Utöver det så kanske dom beslutat sig för att dom skall sälja huset, skola in barn på nytt dagis, eller kanske skilja sig,  eller fattat något annat avgörande beslut som skall genomföras under hösten.

Både du och jag vet att denna typ av saker ofta tar mer energi än vad det ger. Det du då måste skapa är just det. Förutsättningar för energi. I mina socialamedia flöden har senaste veckan fyllts av kommentarer kring den kampanj som landets nationalsocialister gjorde på östermalmstorgs t-banestation. En av mina vänner delade en där en artikel som i alla fall gav mig  lite perspektiv på saker.

Dvs, fick i alla fall mig att tänka. När han delade den använde satte han en rubrik som under några dagar blivit ett matra i mitt eget huvud.

Tänk fritt, hårt och ofta.

Ur ett ledarperspektiv handlar det om dialog som bygger på tydlighet, ger du tydlighet så får du tydlighet tillbaka. Glöm dock inte att saker inte alltid är som dom ser ut, men som sagt. Tänk fritt, hårt och ofta så kommer saker att fungera lite enklare och bättre.

Å du, saker är inte alltid som dom ser ut.

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s