Vad är ditt nätverk värt?

Jag har skrivit om det där med nätverk tidigare, men har nu funderat lite till! Det finns så många som säger sig ha stora nätverk, eller vara nätverksspecialister. Dom flesta som har det har sällan nätverk som sträcker sig speciellt långt utanför sin egen profil,  iaf om du frågar mig.

Såhär tänker jag.

Aaahh, Anders Lindh!! En av dom flinkaste yngre officerare vi någonsin sett i svenska försvarsmakten. Vi borde träffas för en kopp kaffe?

Så börjar en tweet som jag fick för ett antal månader sedan. Tweeten var skickad från en äldre kollega som jag haft i tidigare profession. Den relationen som fanns bakom denna tweet har såhär nåstan trettio år senare präglat mig mer än vad jag trott.

Det handlar om modet om att alltid ha en åsikt, och stå för den. Att ha modet att stå för sina principer och värderingar även om det kostar ibland. Att ta konsekvensen av fattade beslut. Att det är helt okej att vara annorlunda.

Men det är inte detta denna historia handlar om, det handlar om en helt annan sak. Jag låt denna tweet passera i mitt flöde utan att ta uppmaningen. Dvs, det där med fikan.  Några månader senare så dyker det upp bilder i mitt flöde från en begravning. Det är begravningen av samma person som skickade tweeten.

Kort sagt det var försent att våra denna del av mitt nätverk.

Här kommer en hälsning till dig och din trevliga fru. Du kanske hört historien förut, men här kommer en förkortad version. Jag är hemma sedan januari  sjukskriven med assistent. Jag låg hela förra året på sjukhus och repade mig från ett flertal strokes, men utdömd av läkarna.

Så börjar ett mail från en kille, som jag fick på Linkedin häromdagen. Så vad har jag nu lärt mig av detta?

Ditt nätverk har ett större värde för dig personligen och andra än vad du ibland tror, och tveka aldrig att vårda det när den chansen kommer. Jag ser fram mot en trevlig lunch tillsammans med honom i nästa vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s