Julbrev #4 – Det kommer aldrig att hända!

on

Du som följer mig vet att jag såhär års kastar mig alltid in i tankar kring trender och framtid. Mitt sista ”julbrev” för året blir väl en spaning.

Många tvivlade på att Apple skulle jobba med musik och telefoner. Få trodde att banken dom hade skulle börja sälja försäkringar. Lika lite som många av oss trodde att vi skulle köra massor av videosamtal via telefonen för några år sedan. På Ericsson visade man lågt intresse för Iphone, för det var en produkt som hade ”för låg kvalité och funktion”.

Inees Usmann fick också klä skott för ett uttalande kring detdär med om vad  internet skulle bli. Några av oss vet faktiskt från säker källa att det är ett av journalister skapat utalande, men iaf.

I en artikel i Dagens industri nyligen uttalar sig Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos;

”Det finns inte en chans i världen att Google eller Apple går in i banking.”

Vad är det som gör att vi så tvärsäkert kan uttala oss om framtiden, men också avfärda saker som kan verka helt logiska?

Jag tror det handlar om värderingar i kombination med erfarenheter. Där värderingarna många gånger lägger sig som ett lock på våra erfarenheter.

Kan man minsta lilla om försäljning och marknadsföring vet man att alla saker vi säljer oavsett det är produkter eller tjänster består av kärnprodukt, kringprodukt och metaprodukt. Det har det gjort sedan lång tid tillbaka.

Det betyder att sannolikheten för att Apple så väl som Google mycket väl tar steget in i Banking, när som helst! Någon av dom har ju redan våra kretikortsuppgifter.

Kort sagt, 2016 blir året då vi får se företag göra saker som vi inte trodde dom skulle göra, mest för att dom måste, om du frågar mig.

God Jul och ett gott nytt år på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s