Är de perverterat, sjukt och skadat?

Jag blir i mitt flöde fångad av en text skriven av en journalisten och författaren Lars Berge i Svenska Dagbladet? Den handlar om vår syn på stöld och är oxå en betraktelse över julen.

Ja självklart handlar det bland annat om Karl-Bertil Jonsson. Det har i historien alltid funnit dom som kunna skapa sig ett bra liv, men oxå dom som inte haft dom förutsättningarna. Principen för fattiga och välbärgade, med andra ord.

Jag vill att vi när vi nu går in i 2016, skall vi då inte försöka att göra skillnad i världen av företagande?  Är det inte dax att jobba långsiktigt hållbart, både internt och externt i företag och organisationer.

Richard Branson säger;

Jag inte ställer kunden först utan dom anställda. Dvs, om jag tar hand om mina anställda så tar dom bättre hand om mina kunderna.

Varje är pågår en debatt och ett flertal domar baserat på att folk stjäl av sin arbetsgivare. Alla människor har en drivkraft att kompensera sig själva. Är jag inte nöjd, hittar människan alltid ett sätt att kompensera sig.

Nej, jag rättfärdigar inte brott, men som sagt, skapa förutsättningar för folk att göra sitt bästa, och dom gör det oxå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s