Har du mens eller…..?

”Människor lyssnar inte på dig, eller tar dig seriöst om du inte är en vit medelålders man. Eftersom jag är en vit medelålders man kommer jag att använda detta för att hjälpa människor som behöver hjälp”

Ett citat som fångade mig med den bild på skådespelaren Patrick Stewart.

2016 borde väl kommentarer som ovanstående bloggrubrik vara utrotat. Framförallt ur munnen på unga killar i 20-25 års åldern?  Att när en tjej inte håller med i hur en sak skall göras operativt i en verksamhet så möts hon av kommentaren;

”Prata inte med henne, hon har mens!”

Jag blev både trött och förbannad då jag hörde det. Som sagt, kommentaren lades i en verksamhet för mindre än en vecka sedan. Enligt lag är det sedan 1 januari 2009 förbjudet att diskriminera någon på grund av:

Ålder, Kön, Etnicitet, Sexuell läggning, Religion, Funktionshinder eller könsöverskridande identitet.

Nu har en lag tyvärr inte alltid en påverkan på hur vi gör i verkligheten. Det är ju förbjudet att köra för fort också, men det gör vi i alla fall. För några år sedan var det ganska trendigt att kalla detta för härskarteknik.

Det skrev och förelästes om detta i massor. Grejen var att detta oftast ansågs komma från min grupp ”vita äldre män”. Vad har nu hänt, vad man ger utryck för i sociala medier och hur man utrycker sig har tagit ett antal märkliga proportioner. När orden och argumenten tryter tar man till en massa kränkande ord och utryck.

Nej, fan gubbar och fäder. Ni vet vilka ni är! Ni är förebilder för yngre män även om dom inte erkänner det. Dags att be dessa yngre män förklara sig när dom säger dessa saker i allt från omklädningsrummet på gymmet, till konferensrummet på jobbet.

Vi kan väl kalla det för civilkurrage? Jag gör det och kommer fan att göra det ännumera, jag lovar, eller som dom säger i filmen;

”Go ahead, make my day!”

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s