Okej, så är det Alexander!

on

Ja, den enda likheten mellan Alexander Bard och mig är åldern, med en viss fäbless (ja det stavs så, googla om du inte tror mig) för kortbrallor. Det är nu andra gången på kort tid han säger något som jag kan hålla med om.

”Företag styrs i hög grad fortfarande av män i femtioårsåldern, men utmanas nu av kvinnor i trettioårsåldern. De kommer till exempel med titeln chief digital officer, de är mästare på sociala medier och kommunikation och vad gubbarna inte ser är att de kommer sopa mattan med dem!

De företag som kommer att överleva stålbadet under de närmaste tjugo åren är de som har en nätokratisk front, det är den mediala fronten som blir allt i företaget, det vill säga faktorer som webbplatsen, callcentret och kundrelationer. ”

Igår höll jag ett utbildningspass i projektledning för ett gäng KAMár (Key aacount managers, dvs storkundssäljare). I en dialog där kunde jag inte låta bli att återkoppla vad Alexander Bard sagt i en intevju i Veckans affärer. Vi hade ett bra samtal kring affärsutveckling på temat. I en kommentar säger en av deltagarna;

Men sådan är ju inte du, gammal och trött 50-åring, som hindrar utvecklingen. Det ser inte ut eller låter så, iallafall.

Jag blir självklart glad över kommentaren men samtidigt tänker jag.

Ja att se ut som man inte är gammal och trött, det är den enkla delen. Det svåra är som alltid att ”walk the talk” och samtidigt möta förväntningar. De flesta utgår från att är man 50+, skall man bete sig som 50+. Allt annat är fel, annorlunda och konstigt.

Men det hindrar inte mig från att testa nya saker. Den senaste nya affärsmodellen testades nu på kontoret på förmiddagen, några av våra kunder kommer att få höra om den före midsommar.

Vill du läsa hela orginalartikeln i Veckans affärer klickar du här! 

Bilden är ett citat från en av storbankens högre chefer, han är säkert i 50 års åldern han också.

En kommentar Lägg till

  1. Lotte Johansson skriver:

    Reblogga detta på Lotte Johansson och kommenterade:
    Du passar inte in i 50+mallen tack och lov, det gör däremot en hel del av kommunal- och fackpamparna. De känns igen också lätt igen på de runda magarna. Vi får hoppas att 30 åriga kvinnor och även vi som känner så även där sopar mattan (typ din fru Liselotte 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s