Put your money, where your mouth is!

Nu börjas det, har redan fått hur många erbjudanden som helst. Mailen från presentföretagen där dom erbjuder oss att köpa filtar, högtalare, powerpack, morgonrockar och jag vet inte allt. Grejer som vi som anställda eller som kunder absolut inte saknar eller behöver.

En tradition som jag tycker hör 80-talet till och som inte tillför världen eller den enskilde speciellt mycket. Ur ett ledarperspektiv tänker jag såhär.

Oavsett vad du köper till dina anställda så kommer några av dom ändå att tycka att det var fel och att dom var värda något annat. Nej, om du inte redan gjort det alltså beställt badrocken så kan du faktiskt bidra till att världen blir lite bättre.

Som chef och ledare kan man ju koppla detta till företagets värderingar och hållbart företagande på ett bra sätt. Det handlar ju också om vilka signaler vi sänder ut både internt och externt. Varför inte involvera personalen i denna fråga.

Vilken organisation tycker ni vi skall stödja som vårt bidrag i CSR arbetet i världen?

Men som sagt, hur många av oss har inte en spikmatta, råsaftcenterifug, pokerset eller ett aktivitetsarmband liggande i en hylla eller ett skåp. Detta är några exempel på årets julklapp.

Nej, gå nu in och stöd en organisation som stödjer folk som inte har dom bästa förutsättningarna. Det kan vara i ditt närområde eller på en annan plats i en annan del av världen.

Jag trodde faktiskt att årets julklapp 2015 skulle bli ”Ett gåvobrev till någon behövande”, det blev robotdammsugaren?

Så fundera nu en gång till, på vad du skall lägga företagets och dina egna pengar på, eller som man säger på engelska.

Put your money, where your mouth is!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s