I come to finish what i started

Visste du att denna veckan pågår kanske ett av dom mest annorlunda insatserna för att hantera dom globala miljöförändringarna i världen. Platsen för inititativet är Stockholm.

Ett initiativ som spänner över, vetenskap/forskning, näringsliv och kultur. Jag snackar om http://stockholmact.se/ .  Kolla in deras program på Nordiska museet i helgen!!  Jag tror på att göra det man snackar om, dvs implementation är allt. Att göra planer är väl bra men det är själva görandet som är allt. Det gäller även det vi gör på jobbet varje dag.  Jag tror också på att vi måste arbeta tvärs för att nå verkliga resultat.
Jag har nu blivit så tydligt medveten om detta när jag nu tillbringat drygt 3 veckor på ett nytt jobb. Mycket av tiden har nu inledningsvis lagts på planering men i nästa vecka skall de levereras ut saker och kontakterna med kund ökar. De handlar faktiskt om att implementera mycket av det vi snackat om. Att kunna implementera saker och få det att hända är en konst i sig. Det ställer krav på din kommunikationsförmåga men också på att förankra och skapa förutsättningar för lärande.
Något som många arbetsplatser saknar kunskap och färdigheter i, tänker jag. Nej nu är det helg inom kort och jag hämtar nu andan lite inför nästa vecka, som just skall handla om implementation, eller som det heter på svenska genomföra, införa, förverkliga, realisera, utföra; tillämpa, uppfylla, fullgöra.
Rubriken på detta inlägg har flera bottnar, t ex att jag just nu befinner mig på samma fysiska plats som jag var för ca 25 år (mer om det i senare blogg), sedan men även en koppling till att slutföra saker. En kille som jag just nu tror är påväg att slutföra sin karriär är Zlatan. Rubriken är tagen från ett instagramkonto som heter @iamzlatanibrahimovic, och är hans senaste kommentar kring sin knäskada och ytterligare ett år i Manchester United.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s