Öppet brev till en influenser 

on

Vad är det du vill påverka? Begreppet influenser dök upp för några år sedan när begreppet bloggare blev för brett. Helt plötsligt tog dom bloggare som hade många följare rollen influenser. Många av er har idag betydligt fler följare än vad vilken politiker, journalist eller annan människa någonsin skulle kunna få.

Det som är märkligt är dock att du som kallar dig detta sällan påverkar samhällsutvecklingen i positiv riktning? De en enda du gör är att varumärkesplacera dig själv, eller någon som betalar. Kort sagt, tillför samhället mer saker vi inte behöver. Allt från ätstörningar till mer konsumtion som vi absolut inte behöver.

Tänk vilken kraft det skulle ha om du som influenser skulle börja med att påverka och förändra samhället i en positiv riktning. Nu till jul kommer det vara några av er influensers som tar tag i detta. Grejen är att de inte bara vid jul som förändring behövs.

Ja vet, det finns självklart lysande undantag, kolla in @linneacleasson , om du inte redan gjort det.

Med makten att påverka följer ansvar, ansvaret att bidra. Men, vi har alla möjligheten att vara varandras influensers, bara vi vill. Så vad vill du påverka? Gör det!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s