Fika dig till framgång

I dagens Metro kan man läsa om hur grekerna och dom senaste nobelpristagarna har kunnat nå och når sådan höjder i utveckling inom sina områden. Alexandra Pascalidou som har en kolumn i tidningen Metro (Sidan 6, längst ned) hämtar hon exempel från dessa två företeelser när det gäller att utveckla en verksamhet. Vi talar om Nobelpristagare i kemi, en av pristagarna, Venkatraman Ramakrishnan (stava rätt på det namnet om du kan, eller prova ett snabbt uttal), är den 14:e från en och samma forskningsinstitution på ett universitet i England.

jun04_NAS_honoree

På frågan om vad som skapar ett nytt Nobelpris är svaret från dessa forskare att, ”Nobelprisen föds på kantinen!” För dig som inte vet vad en kantin är, så är det en matsal motsv. Vad dom säger är att det är i pausen eller vid ”fikat” som dom riktiga idéerna föds, dvs i pausen och vid avkoppling.

Jag tror inte att man på den forskningsinstitution ägnar samtalet åt att kritisera kollegor som inte är med, eller att ha synpunkter på chefen eller på den delen av verksamheten som inte fungerar. Jag tror inte heller att samtalet handlar om Anna Anka eller någon annan ”realityserie”, ja eller hur…. reality?

Jag tror att samtalet  handlar om riktiga saker, eller vad tror du?  Ja, det är Venkatraman Ramakrishnan till höger på bilden. Grattis till priset och att prata om riktiga saker vid fikat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s