Smartphone, ja eller hur

Jag har nu haft en ny telefon i en vecka. Skälet var främst att jag nu inte har någon ringsignal längre på min gamla telefon och då bara kan se ett antal obesvarade samtal på skärmen. Mina kriterier för ny telefon var enkla.  Att kunna läsa mina mail och min kalender utan att behöva slå upp min trötta bärbara dator.

Den skulle också ha handikappstöd för mig dvs, en stor skärm så att jag kan läsa. Självklart också stora knappar som jag kan träffa med mina ”småländska smedhänder” i storlek XL.

Touchscreen är dock inte gjort för killar som har så långsamma reflexer och stora fingrar som jag har. Just nu så öppnar jag massor av widget och program hela tiden. Det kanske är därför man tagit fram produkten läsplatta?

 Till saken hör att jag via min son som redan har en android telefon fått massor av spel som går igång när jag rör skärmen. Vad sägs om Crazy bird, Find the ball, Papijump etc etc.

Så var det ju det där med touchscreen. Så fort jag rör telefonen så dyker det upp nya saker på skärmen allt från tidtagarur till kartor för att inte tala om facebook. Ja jag kan nu ringa upp och också läsa och sicka sms så det går nu sakta framåt. Att jag inte längre kan skicka SMS och köra bil samtidigt upplevde jag som ett hinder, men det finns ju andra fördelar med det. Jodå, jag har just tankat hem en läsare för QR-code. Jag har oxå öppnat min första QR-kod prova ovan så får du se ;-).

Man kan ju fråga sig varför heter produkten heter smartphone, inte f-n känner jag mig smartare av den men det kanske inte är meningen heller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s