Vabruari din största affärsrisk just nu?

on

Du kanske tror att det säkerhetspolitiska läget, stigande räntor, klimathotet, nytillträdd president i USA, eller utebliven export beroende på handelssanktioner som är dom affärsrisker du står inför.

Nja, dom flesta av oss tror jag inte på kort sikt kommer att påverkas så mycket av dessa saker. Det handlar just nu om betydligt närmare saker. Främst om du är ett litet företag men oxå om du har en slimmad organisation runt dig.

Ja, å vem har inte det slimmad organisation, tänker du?

Den största affärsrisken just nu, är att du eller några av dina medarbetare drabbas av influensan, dvs vi pratar vabruari. I min närhet finns faktiskt bolag som i stort sett tappat en hel månads omsättning på detta just nu.

Började fundera lite kring detta då jag i år för första gången någonsin valde att vaccinera mig mot årets influensa. I samtalet med sköterskan får jag samtidigt veta att vaccinet man tar skall tas så nära utbrottet av influensaepidemin det bara går, och har en verkningsgrad på sådär 5-6 veckor. för att därefter klinga av.

Nej, de hjälper inte bara med att vaccinera sig mot affärsrisker. Självklart måste det till en riskanalys och en plan för vad vi gör om vi helt ”oförutsett” får någon som blir sjuk under längre tid.

Så frågan är vilka delar av din verksamhet du måste säkra och med vilken information.

Under tiden använder vi reflex, tvål och handsprit så syns vi februari oxå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s