Digital omställning är inte det senaste!

on

Många skriker fortfarande om att den digitala omställningen är grejen. De kablas ut alla möjliga event som skall ge dig tips om hur du hänger med i denna trend. Föresten så är det ingen trend heller, för om man slår upp ordet kan man få följande beskrivning;

Mode, (latin: modus), betyder sätt, fason, rytm, mått, gräns; något som är förenligt med tidens rytm och smak, alltså det som är modernt.

Till och med min svärmor +80 har anammat den digitala omställningen och i stort sett redan slitit ut en Ipad så är detta inte det senaste. Okej, är det någon som tycker att hjulet, telefonen, elektricitet eller internet är en trend. Nej, vi är redan där det är stapelvara, utmaningen är bara hur vi kan dra nytta av den ”digitala omställningen” om vi nu fortfarande brottas med den?

Nej, så vad är det då som är grejen, jag tror på tre kommande begrepp. Här är listan på det som jag tycker är det senaste;

  1. Långsiktigt hållbart

Att du skapar något som har värde för samhällsutveckling, kunder och medarbetare

  1. Skapa relationer inte bra kontakter

Att dina relationer inte bara är ”namedroping” utan att du har något som ger ett utbyte i utveckling för dig och andra. Jag menar riktigt nätverkande.

  1. Innovation

Att ha modet att göra på ett annat sätt, att våga testa nya kombinationer av saker.

Kan väl säga att det är därför du borde gå in på Svenskt näringsliv, och nominera länets mest företagsamma människa. Har du ingen idé på vem som du skall nominera? Här är ett tips.

Gå in på verksamheten www.refo.nu och Liselotte Norén. Dom uppfyller alla tre ovanstående punkter.

Det är detta som är det nya svarta, tänker jag, och tack @almeling för bidraget med bilden från Startup grind, jag stal den på ditt instagram konto, med stolthet;-).

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s